Sonja Jentink

Zeer geslaagde gastles Working Equitation

  • (0) comments
  • 11/02/2024
Zeer geslaagde Working Equitation gastles!

Jenny Klein Willink  en Ellis Oldenboom hebben afgelopen zaterdag een gastles Working Equitation verzorgd in onze accommodatie. Zowel leden als niet-leden waren welkom en deze lessen waren binnen no-time uitverkocht in de PSVA-shop. Working Equitation Holland 

Er werd gereden in groepjes van 4 en de diverse onderdelen van deze tak van paardensport werd aan de hand van de opgestelde "hindernissen" stap voor stap uitgelegd. 
De slalom, waarbij het belangrijk was om gelijke bochtjes te rijden, eerst in stap en draf en vervolgens in galop inclusief wissels.


De houten brug die in stap moet worden genomen, was niet voor alle paarden vanzelfsprekend. 
Alle onderdelen zijn een goede test of je paard gehoorzaam is en aan de hulpen staat. Zoals door Jenny en Ellis goed uitgelegd is het het halthouden bij de tafel met de kan daar een mooi voorbeeld van. De kan moet worden opgepakt en boven je hoofd gehouden worden. Als je paard niet stil blijft staan kost het punten en als je niet op het juiste punt halt houdt, kun je er niet bij. 
Dan was er ook een roundpen opgebouwd waarin bij een echte WE wedstrijd live stock (veel) in staat. Dit is eigenlijk een kleine omheinde volte van 6 m die zowel linksom als rechtsom gereden moet worden. 


Er kon ook geoefend worden met de garocha, een lange stok die door de ruiter uit een ton gepakt moest worden en waarmee een ring gestoken moest worden. Kijk voor alle WE onderdelen op de website van https://workingequitationholland.nl/.

@Jennie en Ellis ontzettend bedankt voor jullie enthousiasme en zeer geslaagde gastles. Absoluut voor herhaling vatbaar!
Natuurlijk ook een dikke pluim voor de activiteitencommissie voor het organiseren en niet te vergeten Noa Reijnders Fotografie voor het vastleggen van dit evenement 👌

Alle foto's van Noa zijn te zien in de map foto's.  klik hier