Helanie Wikkerink-Aalders

Bronzen speldje voor Wim Salemink

  • (0) comments
  • 30/09/2020

 
Op zondag 6 september werden er op het terrein van de Paardensportvereniging Aalten de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden, waaraan een groot aantal leden deelnam. Het draait deze dag allemaal om de titel clubkampioen en om die in de wacht te slepen moeten de deelnemers een goede dressuurproef neerzetten en meedoen aan het springen. De PSVA stond altijd bekend als  een vereniging waarbij het zwaartepunt op dressuur lag, maar door de komst van meer springlessen bij de club doen tegenwoordig  meer combinaties mee met het springen. Dit jaar werd Lotte te Mebel clubkampioen  bij de pony's, Noa Reijnders bij de aspirant paarden, Kathrien Elferink bij de startkaarthouders paarden en Jessie Arentsen voor de klasse bixie.
 
Sinds enkele jaren heeft de PSVA ook een binnenrijhal. Het was oud-voorzitter Wim Salemink die ervoor zorgde dat de vereniging dit voor elkaar kreeg. Ook zet Salemink zich al jaren in als vrijwilliger. Hij vindt het belangrijk dat de allerkleinsten plezier beleven aan het ponyrijden. Het is namelijk een gezonde sport, waarbij kinderen volgens Wim leren  verantwoording te nemen. Bovendien zijn ze veel bezig in de buitenlucht. Vanwege zijn jarenlange inzet heeft Wim Salemink afgelopen zondag een bronzen KNHS-speldje in ontvangst mogen nemen als blijk van waardering..
 
De PSVA is ook alweer druk bezig met de organisatie van  de jaarlijkse Slingeplascross in Bredevoort. Deze vindt plaats op zondag 4 oktober en  staat in het teken van springen en crossen. De ponyruiters kunnen meedoen aan het springen en de cross en volwassenen kunnen zich opgeven om een rondje te crossen. De vereniging kan voor dit evenement weer gebruik maken van de super accommodatie rond de Slingeplas. Op 24 oktober organiseert de PSVA  de jaarlijkse herfstrit voor aangespannen combinaties en ruiters te paard. De laatste dag van oktober en 1 november staat  de eerste indoordressuurwedstrijd op de agenda. Graag tot ziens bij een van onze evenementen.